Баклажани запечені в духовці - смачно і корисно


Останнім часом блюда з баклажанів стали користуватися особливою популярністю, здоровий спосіб життя знову в моді, а значить і зростає попит на низькокалорійні дари природи. Сам баклажан родом з Індії, але свою популярність отримав у Китаї, де його вирощують вже більше 1500 років. Баклажан - низькокалорійний продукт (24 ккал \ 100 гр).

Зміст

  • Варіанти приготування
  • Рецепти

Його регулярне вживання знижує рівень холестерину, нормалізує водно-сольовий баланс, покращує роботу серця. Його можна вживати в самих різних видах, винятком є ​​сирі овочі. Однак найбільш смачними вважаються баклажани, запечені в духовці.


Варіанти приготування

З цим стародавнім овочем можна приготувати неймовірну кількість вишуканих страв. А справжні професіонали кулінарної справи примудряються готувати навіть солодкі страви та десерти. Завдяки свій універсальності цього продукт він хороший при самих різних методах його приготування. Сказати, що фаршировані баклажани в духовці смачніше, ніж мариновані - не можна, адже абсолютно кожної страви властивий особливий смак.

Ці овочі можна смажити як на грилі, так і на сковороді, з них виходить чудовий овочевий шашлик. Яка кількість цих овочів йде щорічно для приготування зимових солінь і зовсім складно порахувати. Їх дуже складно виключити з соте, рагу, а також інших страв. А печені баклажани в духовці виходять одночасно апетитні і ніжні, а головне, що створення кулінарного шедевра не вимагає великої кількості часу і особливої ​​підготовки.

Рецепти

Врахуйте, рідко фаршировані овочі можуть похвалитися низьким вмістом калорій. Однак, якщо вас це не лякає, ось кілька рецептів.

Баклажани з сиром і помідорами

Щоб приготувати баклажани, запечені з сиром і помідорами, знадобляться такі компоненти:

  • Синенькі - 4 шт.
  • Помідори - 350 грам.
  • Сир моцарела - 250 грам.
  • Олія оливкова - дві ст. ложки.
  • Свіжий розмарин - 5 гілочок.
  • Сіль, чорний перець.

Послідовність приготування:

  1. Синенькі розрізаються на дві половинки уздовж. Потім обережно виймається м'якоть, при цьому дуже важливо не пошкодити шкірку. Зробити це краще за допомогою ложки. Після чого кожна половинка посипається сіллю і залишається приблизно на 30 хвилин. Це необхідно для того, щоб з них прибрала гіркоту.
  2. Помідори ошпарюють окропом, після чого з них знімається шкірка. А потім їх слід нарізати невеликими скибочками. М'якоть синенькі промивається від солі, просушується серветкою і нарізається кубиками.
  3. З розмарину (3 гілочки) потрібно обірвати листочки, а після їх змішати з овочами.
  4. Половинки синенькі промиваються від солі і обсушують. Всередину половинок кладеться овочева суміш. Поверх викладаються скибочки сиру. Додається за смаком перець.
  5. Духовка розігрівається до температури 200 градусів. Форма змащується маслом оливковою. Викладаються синенькі, форма ставиться на 20 хвилин у духовку.
  6. Безпосередньо перед подачею прикрашається залишилися розмарином.

Овочі з фаршем

Існує безліч варіантів рецептів запечених овочів. Як правило, використовуються компоненти, які завжди під рукою. При цьому дуже важливо не перестаратися зі спеціями, щоб не вбити аромат.

Щоб приготувати баклажани з фаршем потрібно наступні компоненти:

  • Яловичий фарш - 300 грам.
  • Цибуля ріпчаста - 1 цибулина.
  • Синенькі - 2 шт.
  • Сир моцарела - кулька.
  • Панірувальні сухарі - 2 ст. ложки.
  • Помідори у власному соку - стакан.
  • Вершки - 50 мл (краще 20%).
  • Сушений базилік - 1 ч. Ложка, або 10 листочків свіжого.
  • Рослинне або оливкове масло.
  • Цукор і перець.

Послідовність приготування:

  1. Попередньо вимиті синенькі розрізаються на дві половинки, за бажанням залишаються хвостики. З метою видалення гіркоти, їх потрібно посипати сіллю і залишити на 40 хвилин.
  2. Після закінчення часу сіль змивається водою, м'якоть потрібно акуратно вийняти. Верхню корочку необхідно залишити, її товщина повинна бути приблизно 1 см.
  3. М'якоть синенькі слід дрібно нарізати, після чого вона обсмажується на маслі спільно з фаршем і дрібно посіченою цибулиною.
  4. Після закінчення смаження додається чорний перець, базилік і сіль.
  5. Томатний соус готується окремо. Для цього очищені від шкірки і порізані помідори кип'ятяться з цукром і вершками. Додається за смаком перець і сіль.
  6. Деко змащується маслом, на нього викладаються «човники» з синенькі, а потім вони фаршируються м'ясною начинкою.
  7. Далі нафаршироване блюдо заливається соусом з томатів, зверху необхідно посипати скибочками сиру і сухарями.
  8. Випікати бажано протягом 20 хвилин, при 180 градусах (до появи скоринки золотистого кольору).
  9. Після закінчення часу блюдо виймається з духовки, перекладається на порційні тарілки, за бажанням посипається часником, пропущеним через прес, або дрібно посіченою зеленню.

Ось як апетитно, а головне смачно можна приготувати фаршировані баклажани, запечені в духовці. Таке нескладне і корисне блюдо припаде до вподоби абсолютно всім любителям здорових страв.