Вино з вишні в домашніх умовах простий рецепт благородного напою


Вже не одноразово доведено різними дослідженнями, що вино володіє багатьма корисними властивостями - бактерицидними, тонізуючими, заспокійливими. Невелика кількість червоного вина знижує ризик виникнення серцевих хвороб, відмінна профілактика простудних захворювань, рекомендується в якості заспокійливого - звичайно в тому випадку, якщо вживати його в невеликих і розумних кількостях.

Зараз у магазинах можна вибрати вино на будь-який смак і гаманець, але чи є у вас впевненість, що воно буде якісним і корисним? Якщо в вас прокинувся дух винороба або ви просто любите справжні домашні вина, то вам варто спробувати зробити вино з вишні в домашніх умовах.


Зміст

  • Основний алгоритм приготування вишневого вина
  • Рецепти домашнього вина з вишні

Чому саме вишня? Кліматичні умови нашої країни не дозволяють вирощувати, як в інших країнах, велика кількість винограду. А вишня є практично на кожному садибному господарстві, в підлісках, навіть уздовж доріг, а після винограду вона є найкращим варіантом для виготовлення вина.

З неї виходить чудове, смачне, темне, трохи терпке вино з прекрасним ароматом і багатим смаком. Крім того, домашнє вино з вишні легко зброджується і також легко освітлюється.

Слід звернути увагу, що в різних регіонах Росії ростуть різні види вишні. Так як автор проживає на Далекому Сході, його улюблене вино - з вишні повстяної - дрібної і кисло-солодкою вишні.

Вино із степової вишні можуть дозволити собі більшість жителів країни - вона виростає в середній частині Росії, в Поволжі, в Західному Сибіру, ​​на Північному Кавказі та Уралі. Вишня даного виду відрізняється своїм кисло-солодким смаком, при цьому вона найпростіша в обробці - завдяки її смаку підійде будь рецепт. Але в основній масі вино роблять з вишні звичайної (і її різновиди - вишні кислої).

Вишню найкраще використовувати справжню - кисло-солодку, темного забарвлення, повністю стиглу. Вино з переспілої або дуже солодкою вишні вийде неароматним і не смачне. Але й сильно недостиглу використовувати не можна-ви отримаєте одну кислятину.

Якщо ви вирішили самостійно зробити вино з вишні в домашніх умовах, варто врахувати один нюанс - в ній дуже багато кислоти і мало цукру, і щоб вино не вийшло кислим або слабким, винороби використовують один маленький трюк - в сік обов'язково додають води і збільшують кількість цукру .

Основний алгоритм приготування вишневого вина

  1. Зібрані плоди зберігайте їх у холодильнику не більше трьох днів.
  2. Замочіть плоди вишні у воді, видаліть кісточки (вино з вишні з кісточками матиме невеликий відтінок гіркого мигдалю - якщо вам подобається цей незвичайний смак, то кілька кісточок можна залишити).
  3. Залийте вижимку з вишні водою на одну добу. Це необхідно у зв'язку з тим, що ягоди вишні досить щільні і віджати з них сусло без обробки водою дуже складно.
  4. Відіжміть сусло. Враховуйте кількість води, яке ви віджали - його необхідно буде додати назад.
  5. Якщо найчистіше вишневе вино вас не влаштує, можете додати інші ягоди. Добре вишня поєднується зі смородиною (особливо чорної), сливою і малиною.


Рецепти домашнього вина з вишні

Всі рецепти нижче розраховані на отримання приблизно 20 літрів вина.

Кріплене вино з вишні

Нам знадобитися:

  • 1 відро вишні (10 літрів);
  • 2 кг. цукру;
  • 2 літри води;
  • 0,5 літра спирту;
  • винні дріжджі.

Дійте за алгоритмом приготування. Після отжимки сусла додайте винні дріжджі і залиште склад на 10 діб для бродіння. Зніміть осад, додайте спирт і цукор. Витримайте ще 10 діб, профільтруйте і розлийте по пляшках.

Легке столове вино з вишні

Інгредієнти наступні:

  • 1 відро вишні (10 літрів);
  • 1,5-2 кг. цукру;
  • 2 літри води;
  • 3 гр. винно-кам'яної кислоти (або пакетик лимонної кислоти).

Дійте за алгоритмом, змішайте всі компоненти, дайте побродити 10-15 діб, профільтруйте і розлийте по пляшках.

Сухе вишневе вино (вишняк)

Для вишневого меду нам знадобитися:

  • 1 відро вишні (10 літрів);
  • 4 кг. цукру.

Вишню засипте цукром, поставте на сонці для бродіння на 1-1,5 місяця, зав'яжіть горлечко сулії марлею. Процідіть склад. Протріть залишилися ягоди крізь друшляк або сито або відіжміть, додайте до складу і залиште ще на три дні на сонці. Добре процідіть вино і залиште дображивать на один-два тижні. Якщо вино занадто сухе і міцне - додайте 1-1,5 літра води.

Класичний рецепт

Найпростіший спосіб приготувати вишневе вино в домашніх умовах (рецепт з часів СРСР, використовуваний на Далекому Сході, добре підходить для повстяної, а також дрібної і кислої вишні):

  • 1 відро вишні (10 літрів)
  • 1 відро води
  • 3 кг. цукру.

Діємо за алгоритмом, поміщаємо всі компоненти в велику пляшку, одягаємо хірургічну рукавичку. Як тільки перестає роздуватися і починає опадати - через 3-4 тижні - вино готове. Якщо ваше вино з вишні вимагає тривалого зберігання - додайте 0,5 літра спирту або якісної горілки.

Ми навели лише кілька найбільш доступних і простих рецептів, якщо ви знаєте інші цікаві рецепти, як приготувати вино з вишні - просимо поділитися з нами!