Імбирний чай - рецепт стрункої фігури та довголіття


Є широко відомий і всемогутній корінь життя жень-шень, а є - корінь імбир, який хоч і скромніше свого китайського родича, але за популярністю анітрохи йому не поступається. За що ж так полюбився цей корінець і особливо чай, з нього приготований? В першу чергу зачарував він жінок за унікальну здатність дарувати молодість і стрункість. Імбирний чай, рецепт приготування якого має дуже багато варіацій, сприяє зміцненню пам'яті, покращує обмін речовин і травлення.

Зміст


  • Корисні властивості імбирного чаю
  • З чим поєднуватися імбирний корінь
  • Як приготувати імбирний чай - цікаві рецепти
  • Як пити імбирний чай, щоб схуднути

Корисні властивості імбирного чаю

За величезна кількість цілющих властивостей корінь імбиру назвали «універсальними ліками». Допомагає при симптомах застуди, бронхо-легеневих та кишкових захворюваннях, знімає больовий синдром, знезаражує, заспокоює, зігріває. Прискорює процес обміну речовин, особливо жировий обмін в організмі і зміцнює імунітет.

Свої цілющі якості лікарський корінь здатний подарувати приготовленого з нього напою. Тому варто знати кілька простих рецептів, як зробити імбирний чай, щоб скористатися щедрістю землі. Імбир - це чарівний ключик, яка природа подарувала людям, щоб були вони здоровими і красивими.

З чим поєднуватися імбирний корінь

Насамперед - імбир є відмінною пряністю, яка надає стравам своєрідний шарм. Він дуже смачний в зацукровані вигляді, у вигляді джему або добавки до тесту для різдвяної випічки. Але цього разу ми поговоримо про приготування спеціального імбирного чаю для схуднення. Щоб чай вийшов приємним, і пити його можна було з задоволенням, дізнаємося, з якими інгредієнтами імбир поєднується найкраще.

Можна взяти шматочок кореня як основу для чаю (4-5 см кореня на 2 л води), подрібнити його (на тертці або нарізати скибочками), залити окропом і настояти в термосі. Через 2-3 години процідити. Це самий елементарний рецепт. Напій вийде ароматним, остреньким, навіть пекучим. Але як приготувати імбирний чай, щоб було не тільки корисно але й смачно?

  • Найкращий «друг» імбиру - лимон. Він розбавляє гостроту напою, робить його більш свіжим і вітамінізує з повною віддачею. Непогано замінює свого цитрусового одноплемінника і апельсин. Свіжий апельсиновий сік чудовий з імбирним настоєм. Соки краще додавати до смаку в готовий напій.

  • Чудово в чаї з імбиром поєднується м'ята або меліса. Класична кислинка цих рослин несе ту ж функцію що і цитрусові, освіжаючи і облагороджуючи готовий продукт. Трави заварюються разом з коренем.

  • Мед - ще один корисний компонент імбирного чаю. Він погасить пекучість, підсолодить, помножить користь і кількість вітамінів. Додавати його потрібно в приготований, трохи охолонувши напій, щоб не втратити дорогоцінних властивостей меду. Він зробить чай смачніше і ніжніше. На склянку достатньо 1-2 чайних ложок.

  • Ще один рецепт цікавий інгредієнт - часник. Заварюються вони разом і підсилюють цілющу силу один одного. До вихідного рецептом (на 2 л води 4-5 см кореня) досить 3-4 зубчики. Враження від напою часник не зіпсує. Імбир досить сильний продукт, щоб домінувати в смаку. А якщо закусити такий чайок скибочкою лимона, то свіжість подиху не постраждає. Зате кращого рецепта імбирного чаю для схуднення не знайти.

Цікаві рецепти

Прекрасно поєднується імбир і з іншими спеціями. Ось кілька рецептів, як заварювати імбирний чай з яскравим і незабутнім смаком.

Холодний чай з імбиром і спеціями

Беремо 2 столові ложки чаю (чистий зелений або чорний), 1 чайну ложку сушеного імбиру-порошку, маленький шматочок кориці (або порошку менше половини чайної ложки), 4-5 штук гвоздики, кілька гілочок м'яти (її можна замінити 1 чайною ложкою м'ятного чаю ), 0,5 л окропу, вичавлений сік 3 лимонів, лід.

Чай, м'яту (або м'ятний чай), спеції залити киплячою водою. Наполягати 6-7 хвилин. Потім настій процідити, додати за смаком цукор або мед, остудити. Змішати з газованою водою і лимонним соком. У келихи розкласти колотий лід. Налити в них імбирний чай. Це дуже смачно, свіжо і красиво.

Бруснично-імбирний

Подрібнити корінь імбиру (2-3 см на 1л води) або взяти сушений порошок (0,5 чайної ложки), 5 чайних ложок брусничних листя. Залити сушену траву брусниці і корінь імбиру крутим окропом і заварювати 30 хвилин, укривши чайник рушником або товстої серветкою. Перед вживанням додати в чашку ложку меду.

Прекрасно виводить зайву рідину з організму, заодно нормалізує роботу нирок і сечового міхура. Чудовий рецепт!

У імбирний чай добре додавати і шипшина. Заварювати сушені плоди шипшини і імбир в термосі. Имбирная основа як в брусничним чаї, шипшина додавайте до смаку і настоюйте декілька годин.

А ще гарний імбир з корицею, яблуком і кардамоном. Імпровізуйте!

Як пити імбирний чай, щоб схуднути

Насолоджуючись смачними імбирними напоями будемо дотримуватися нескладних правил, щоб отримати найбільший ефект схуднення. Для цього:

  1.  Бажано, щоб напій був гарячим.
  2. Пити невеликими порціями, мінімум 3 рази протягом дня (не так на ніч!).
  3. Краще пити його перед їжею, хвилин за 20. Цим ви знизите апетит і додасте «прискорення» обмінним процесам. Їжа буде краще засвоюватися.
  4. Вживати регулярно, хоча б 2 рази в день, протягом мінімум місяця. Так ви запустите «імбирну» програму прискореного процесу метаболізму. І побачите в дзеркалі результат!
  5. Не пийте більше 2 літрів чаю в день. Не перестарайтеся.

Обов'язково слід пам'ятати, що імбирний чай має протипоказання! Не варто пити його дітям, годуючим матерям, вагітним жінкам. При хворобах шлунково-кишкового тракту теж варто утриматися від такого сильного напою. Зустрічається й індивідуальна непереносимість продукту.

Не втрачайте ніколи смаку до життя і нехай його доповнить аромат імбирного чаю. З ним ви назавжди залишитеся молодий, стрункою і привабливою!