Червоний чай Те Гуань Інь


Китайський улун Те Гуань Інь не рядовий чай. Його називають «імператором серед улунов». Витончений ніжно-медовий аромат настою витримує до семи заварок. Смак чаю славен цілою гамою квітково-фруктових ноток: тут і грейпфрут, і орхідея, і мигдаль, і квітка інжиру.

Зміст

  • Поклонялися богині Милосердя
  • Чай китайський п'ємо по-російськи
  • Найкращий подарунок від Піднебесної

Має ніжний світлий жовтувато-зеленуватий або медовий відтінок настою.
У перекладі з китайської Те Гуань Інь означає «Залізна Богиня Милосердя». Прихильниками цього буддійського божества вже давно є не тільки жителі Піднебесної. Завдяки названим на її честь чудесному напою слава про східну Богині розлетілася по всьому світу.


Поклонялися богині Милосердя

Власне ім'я Богині - Гуаньинь, а приставка «Ті» - означає залізний. Вона з'явилася у назві чаю, мабуть, у зв'язку з тим, що листя для виробництва цього високосортного улуна беруться важкі, міцні, блискучі, неушкоджені.

Туго скорочення чайні катишки тверді, з червоними прожилками. Залізна нотка виявляється і в тому, що окислені краю чайного листя мають бурий відтінок, що нагадує іржу. І взагалі, це так по-китайськи описувати речі і різні явища своєрідним алегоричним способом.

Буддійська богиня Гуанінь здобула поклоніння у всіх країнах Азії як «вслухається звукам світу». Сповідують буддизм у всьому світі вірять у те, що божество в прекрасному жіночому вигляді чує всі прохання, звернені до неї. Вона завжди готова прийти на допомогу до тих, хто звертається з молитвою. Існує безліч легенд про благі справи і чудесні зцілення милосердної богині.

Чай, винайдений в честь великодушною Гуаньинь, з'явився під час правління династії Цин і користується величезною популярністю протягом багатьох століть. Він дуже затребуваний всередині китайського ринку і є улюбленим напоєм жителів Піднебесної. Саме цей сорт чаю підносять дипломатичним місіям в якості подарунків.

Місцем народження іменитого напою є повіт Ансі, розташований в південній провінції Китаю Фуцзянь. Існуючі технології обробки рослинної сировини досягли тут небувалого досконалості. Лідером продажів виробництва улунов є чудовий чай Тігуанінь.

Звідси починається його тріумфальний хід по світу, де у ТГ величезна кількість відданих шанувальників. Буддійська Богиня завоювала серця людей, які одного разу розсмакувавши чудовий чай, бажають насолоджуватися ним знову і знову.

Чай китайський п'ємо по-російськи

Збір чаю сорту Те Гуань Інь виробляється чотири рази протягом року:

  1. Весняний збір - у квітні, травні місяці.
  2. Літній - у червні та липні.
  3. Сезон «великої спеки» - серпень;
  4. Осінній збір - у вересні, жовтні.

Найкращими вважаються осінній та весняний збори. Весняний чай м'який, ніжний, ароматний. Осінній - теж ароматний, у нього яскравий насичений смак.

Те Гуань Інь високогірний чай, і чим вище він виростає, тим краще його смакові якості. Крім цього на смак улуна впливають особливості мікроклімату регіону, грунту. І, звичайно, майстерність чаєводи, які з любов'ю і терпінням вирощують чайні кущі.

У кращих китайських традиціях пригощати гостей саме чаєм Те Гуань Інь. Після того, як людина поп'є такого чайку, він стає доброзичливим, відкритим. Спілкування буде легким, невимушеним, приємним.

Чудовий звичай, як і загальна культура чаювання, поступово приживається і в наших будинках. Не зайвим буде нагадати, як заварювати ті гуань інь, щоб не втратити його цілющих якостей і отримати ароматний смачний напій.


Найголовніше - знайти хорошу воду, яка послужить основою для розкриття всіх достоїнств чайного листа. Перед заваркою обполосніть чайник окропом, щоб розбудити чайний аромат і знищити бактерії. На чайничок 500-600 мл потрібно приблизно 5 гр гранул улуна.

Можна влаштувати сухий заварці, так звану лазню в чайнику. Для цього залити її гарячою водою і покрутити вміст кілька секунд. Від такої церемонії листочки улуна пробудяться і омиються, будуть готовими до заварювання.

Для заварки вода повинна бути температурою 80-85о (це вище, ніж для заварки зеленого чаю, але менше, ніж чорного). Залийте «розбуджений» чай і дайте йому постояти 1-2 хвилини.

Налийте в чашку, вдихніть його непередаваний аромат і відчуйте чарівний смак. Ті ж листя можна заварювати не менше 6 разів, при кожній наступній заливці настоюйте їх трохи довше (максимум хвилини). У кожній знову заваренной чашці буде інший чай. Цим і славиться улюблений багатьма ТГ: індивідуальністю, але в той же час багатоликістю, грою смаків, умінням зачаровувати й дивувати.

Яскраве і свіже післясмак триває довго, залишаючи солодкі спогади про приємну церемонії за участю імператора всіх чаїв.

Найкращий подарунок від Піднебесної

З VII століття буддійські ченці вирощують Ті Гунь Інь в повіті Аньси. Сучасні китайські чаєводи знають багато тонкощів і секретів технології виробництва цього знаменитого улуна.

Завдяки слабкій ферментації в чайному листі чудово зберігаються всі вітаміни і танін, створюються умови для появи нових ефірних масел. Саме вони надають чаю характерний неповторний смак і сильний фруктово-пряний аромат.

Всі улунскі чаї володіють цілющими властивостями. У Те Гуань Іня вони проступають особливо яскраво. Головною особливістю є його омолоджуючу вплив на організм і профілактичну дію щодо захисту серцево-судинної системи від різних проблем. ТГ має здатність зменшувати в'язкість крові, стабілізувати кров'яний тиск і робити стінки кровоносних судин еластичними, неламкий.

Наш організм легко засвоює всі корисні мінерали і вітаміни, які екстрагуються в настої цього чаю. Саме улуни з південного Фуцзяня особливо гарні для профілактики пухлинних процесів, їх ефективність у боротьбі з онкологічними захворюваннями науково доведена.

Дуже привабливий Те Гуань Інь і як потужний жиросжигатель, для тих, що худнуть він справжній друг. Знищуючи зайві кілограми, він активно виводить з організму токсини, що дуже важливо для ефективного і безпечного схуднення.

Жінки обожнюють ТГ за те, що ефірні масла цього улуна благотворно діють на шкіру. З ним можна приймати ванну. Вона дає відмінний тонізуючий, загальнозміцнюючий і омолоджуючий ефект.

Хочете, вірте, хочете - ні, але краще, все-таки перевірте. Зберіть компанію друзів і почастуєте з якісним Те Гуань Інем. Ваше спілкування буде по-новому приємним. Витончений чай створить прекрасну заспокійливу атмосферу, гармонізує відносини і дозволить поглянути на світ прояснити розумом.

Але непогано куштувати улун з Аньси і на самоті, в стані спокою споглядати своє оточення з новими почуттями. Те Гуань Інь - чудовий природний антидепресант, він потрібен нам зараз як ніколи. Будь стреси переборні з мудрим другом по імені Ті Гуан Інь.