Сирники з сиру рецепт на кожен день


Сирники - блюдо, знайоме, мабуть, кожному ще з малих років. Приготовлені мамами та бабусями солодкі сирні оладки, приправлені сметаною, фруктовим джемом або варенням, назавжди западають в душу кожної дитини. Дорослішаючи, багато хто все також продовжують почитати сирники з сиру. Рецепт цього простого блюда відомий більшості господинь, але не кожна знає, що подано воно може бути не тільки як десерт, але і як основне блюдо, і навіть як гарнір.

Зміст

  • Сирники з сиру - класичний рецепт
  • Львівський сирник: рецепт української кухні
  • Сирники з сиру та картоплі
  • Сирники з сиру з копченою сьомгою і пікантним соусом


Сирники з сиру - класичний рецепт

Це і є ті самі сирники, знайомі та улюблені усіма. Простий нехитрий рецепт страви, яка відмінно підійде на сніданок або полуденок, як дорослим, так і маленьким карапузам.

Інгредієнти:

  • сир - 600 г;
  • яйце куряче - 1;
  • масло вершкове - 40 г;
  • пісок цукровий - 50 г;
  • борошно пшеничне - 75 г;
  • сіль.

Отже, як приготувати класичні сирники з сиру. Сир ретельно розім'яти або збити блендером, щоб не залишилося грудочок, з'єднати з цукром, борошном, яйцем і сіллю і гарненько вимісити. З приготованого тесту сформувати ковбаску товщиною 5-7 см і зробити з неї сирники з сиру, порізавши скибочками завтовшки близько сантиметра.

Присипати їх борошном і обсмажити на змащеній вершковим маслом сковороді з двох сторін. Пригощати десертом, подаючи його зі сметаною, конфитюром або шоколадним сиропом.

До речі, класичний рецепт приготування сирників завжди можна урізноманітнити, додавши в тісто сухі або свіжі фрукти, ягоди, цукати або горіхи.

Львівський сирник: рецепт української кухні

Багато гурманів і шанувальники вважають, що, щоб приготувати сирники, зовсім необов'язково включати до їх складу такої інгредієнт, як борошно. І цей рецепт львівського сирник належить саме до таких. Крім того, готується він у формі великого пирога і вже при подачі ділиться на порційні шматочки.

Інгредієнти:

  • сир - 400 г;
  • крупа манна - 100 г;
  • масло вершкове - 100 г;
  • цедра лимона;
  • яйце куряче - 4;
  • родзинки - ½ склянки;
  • пісок цукровий - 180 г;
  • цукор ванільний - 10 г;
  • сіль;
  • шоколад - 100 г;
  • сметана - 2 ст.л.

Збитий в однорідну пишну масу сир з'єднати з розм'якшеним вершковим маслом. Додати манну крупу, цедру одного лимона, родзинки і пакетик ванільного цукру. Ретельно перемішати і дати настоятися.


У цей час зайнятися яйцями: поділити їх на жовтки і білки. Останні збити в міцну піну, додавши дрібку солі, а жовтки розтерти з цукровим піском до його повного розчинення. У приготовлену масу з сиру додати жовтки і поступово ввести збиті білки, акуратно перемішуючи рухами знизу вгору.

Приготовану сирну масу викласти у форму для запікання і поставити в нагріту духовку. Випікати сирник в духовці не менше години при температурі 180 градусів.

Готовий сирник остудити, не виймаючи з форми, і полити шоколадною глазур'ю, приготовленої з суміші розтопленого шоколаду і сметани.

Сирники з сиру та картоплі - рецепт російської кухні

Такий варіант сирників може бути поданий на обід або вечерю самостійною стравою або в поєднанні з вареними овочами і приготованої на пару рибою.

Інгредієнти:

  • сир - 300 г;
  • яйце куряче - 1;
  • картопля - 250 г;
  • борошно пшеничне - 15 г;
  • олія соняшникова.

Починаємо готувати сирники з сиру та картоплі. За допомогою блендера збити в однорідне пюре сир і варену картоплю. Змішати його з борошном і сирим яйцем. Приготоване тісто розкачати в товсту корж і вирізати з нього сирні сирники.

За рецептом, їх можна обсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії або запекти в духовці до золотистої апетитної скоринки. Гарячі сирники подати зі сметаною, майонезом або іншим відповідним соусом.


Сирники з сиру з копченою сьомгою і пікантним соусом

Ще один рецепт гарнірна сирників, але більш вишуканий і пікантний, завдяки легкому соусу з авокадо, який чудово доповнить сирне блюдо.

Інгредієнти:

  • сир - 400 г;
  • борошно пшеничне - 75 г;
  • яйце куряче - 2;
  • сир тертий - 1 ст.л .;
  • пісок цукровий - 1 ч.л .;
  • цедра лимона;
  • перець чорний мелений;
  • сіль;
  • олія соняшникова;
  • авокадо - 1;
  • сік лимонний - 1 ст.л .;
  • сметана - 5 ст.л .;
  • цибуля ріпчаста (маленького розміру) - ½ шт.
  • сьомга солона копчена - 200 г.

Сирники з копченою сьомгою і соусом готуються наступним способом. Змішавши сир, дрібно тертий сир, яйця, цедру одного лимона, борошно, посолити і поперчити, замісити круте тісто. Скачати з нього невеликі кульки і розчавити їх долонею в коржі.

Далі приготувати сирники з сиру на сковороді, обсмаживши їх протягом пари хвилин, з додаванням соняшникової олії. Напівготові, з апетитною рум'яною скоринкою сирники викласти на деко, застелене пергаментом, і запекти сирники в духовці (10 хвилин при 180 градусах).

Для приготування соусу необхідно збити блендером м'якоть авокадо, лимонний сік, сметану і цибулю. Пишну пюреобразную масу посолити і поперчити за смаком.
Запечені гарячі сирники викласти на блюдо сервіровки, додати шматочки підкопченої сьомги і пару ложок соусу з авокадо.

Фантазуйте! Як ви вже зрозуміли, сирники - це просте у приготуванні і дуже корисне блюдо, ситна закуска і смачний десерт до чаю. Готуйте, додавайте нові компоненти і не бійтеся експериментувати - ваші близькі по достоїнству оцінять ваші старання!