Ефірне масло іланг-іланг секрети краси і здоров'я


У тропічних лісах Південно-Східної Азії виростає дерево кананга, висота якого досягає часом до 33м. Однак знаменито воно зовсім не своєю масштабністю, а запашними квітками жовтого відтінку. Місцеве населення називає квітку канангі «іланг-іланг», що в перекладі означає «квітка всіх кольорів». І справа навіть не в його ароматний запах і барвистому пишноті, а в різноманітті цілющих властивостей, якими володіє ефірна олія іланг-іланг.

Зміст

  • Корисні властивості ефірного масла
  • Правила застосування іланг-іланг
  • Оздоровлення волосся маслом іланг-іланг


Корисні властивості ефірного масла іланг-іланг

Спектр застосування олії іланг-іланг надзвичайно широкий завдяки його ароматичним і лікувальним характеристикам. Більшість корисних властивостей були відкриті місцевими жителями багато років тому і з великим успіхом застосовуються в сучасній косметології, парфумерії та медицині.

Це ефірне масло не тільки входить до складу різної продукції, а й може виступати як цілком самостійна одиниця. Отже, яка ж спрямованість його дії?

Медичні властивості:

  • Є прекрасним антидепресантом на натуральній основі, позитивно впливаючи на психо-емоційний стан людини. Швидко пригнічує дратівливість і знімає стан тривоги і занепокоєння.
  • Допомагає впоратися з головним болем, викликаної підвищенням артеріального тиску.
  • Може застосовуватися як спазмолітичний засіб, успішно переважна або запобігає судоми.
  • Здатне помітно пом'якшити симптоми передменструального синдрому і нормалізувати місячний цикл у жінок.
  • Широко використовується як допоміжний засіб для інгаляцій при респіраторних захворюваннях.

Косметичні властивості:

  • Ефективний засіб по догляду за проблемною шкірою обличчя. Сучасна косметична продукція, особливо провідних виробників, виявляється часто занадто дорогою для широкого кола споживачів, тоді як ціна масла іланг-іланг цілком доступна для багатьох.
  • Знімає почервоніння, свербіж або лущення шкіри, сприяє швидкому росту нових клітин.
  • Усуває сухість волосся, живлячи та зволожуючи їх по всій довжині волосяного стрижня.

Парфумерні властивості:

  • Ароматичні характеристики і властивості ефірного масла іланг-іланг дозволяють застосовувати його як афродизіак, який значно підвищує статевий потяг партнера.
  • Солодкі теплі нотки квітів канангі використовуються в багатьох парфумерних композиціях.


Правила застосування ефірного масла іланг-іланг

Якщо ви вирішили на власному досвіді випробувати всі чудодійні властивості олії іланг-іланг, то обов'язково варто взяти до уваги необхідні рекомендації щодо його застосування:

  1. Квіти канангі мають солодкий і в деякій мірі навіть нудотним ароматом, що не всім припадає до смаку. Більше того, передозування даного ефірного масла, втім, як і будь-якого іншого, може викликати в кращому разі запаморочення і нудоту, а іноді можливі навіть алергічні реакції.
  2. Ні в якому разі не можна використовувати прострочене засіб, інакше замість цілющих властивостей воно придбає досить токсичні характеристики.
  3. Не рекомендується наносити на шкіру в нерозведеному вигляді знову-таки, щоб уникнути алергічних наслідків.
  4. Уникайте потрапляння ефірного масла на слизову шкіри.


Оздоровлення волосся маслом іланг-іланг

Застосовувати ефірне масло іланг-іланг для волосся можна незалежно від того, до якого типу вони належать, головне, правильно підібрати потрібну рецептуру. У кожному разі, це чудодійний засіб неймовірно благотворно впливає на стан волосся, а саме:

  • Ефективно справляється з проблемою ламких посічених кінчиків волосся;
  • Утримує таку необхідну для сухого волосся вологу, роблячи їх здоровими і блискучими;
  • Покращує стан шкіри голови, запобігаючи утворенню лупи або повністю позбавляючи від неї;
  • Усуває різні проблеми роботи сальних залоз;

Використовувати масло іланг-іланг для волосся можна, додаючи кілька крапель прямо в шампунь або в воду для ополіскування після миття голови. Не менший ефект дає і масаж шкіри голови, однак при цьому не забудьте змішати масло іланг-іланг з будь-яким базовим маслом (оливкова, реп'яхову і т.д.).

Однак найбільший позитивний результат нададуть живильні маски з додаванням цього масла. Варто врахувати, що склад масок трохи відрізняється залежно від типу волосся.

Маска для жирного волосся

Приготуйте суміш масел (1 ст.л. жожоба, 1капля масла берези, 2 краплі олії розмарину і 2 краплі ефірного масла іланг-іланг), додайте 1 яєчний жовток, ретельно перемішайте і нанесіть на волосся. Тримати трохи більше півгодини.

Маска для сухого волосся

Розімніть 1 плід авокадо, щоб вийшов приблизно стакан його м'якоті, додайте 2 краплі олії ромашки і 3 краплі олії іланг-іланг. Дана маска здатна при регулярному застосуванні відновити навіть зіпсовані завивкою або висвітленням волосся.

Таким чином, кожна жінка зможе знайти гідне застосування цього воістину чудодійного засобу. Різноманітні варіанти використання чудо-масла іланг-іланг допоможуть зміцнити здоров'я, поліпшити стан шкіри і волосся.

Цілком можливо, у вас теж знайдуться свої секрети краси і ви зумієте підказати не менше дієві рецепти на основі ефірного масла іланг-іланг.